Proč jsou nejlepší volbou kompostovatelné sáčky na psí exkrementy?

Proč jsou nejlepší volbou kompostovatelné sáčky na psí exkrementy?

V tomto blogu se nezabýváme otázkou zda uklízet, anebo neuklízet, ale tím, proč je nejlepší volbou kompostovatelný sáček pro sběr psích exkrementů oproti sáčkům. Každý z nás se jistě setkal se sáčky, které se nacházely tam, kde bychom je mít nechtěli. Volně v přírodě, po městě, vesnici. Toto je globální problém, který použitím kompostovatelných sáčků nevyřešíme, nicméně tím značně snížíme dopad na životní prostředí. V dalším textu se nad tímto problémem hlouběji zamyslíme.

Rozložitelnost

Kompostovatelné sáčky BioBag se rozkládají na CO2, biomasu a vodu od 10 do 45 dnů dle podmínek kompostování, a to bez produkce mikroplastů a dalších škodlivých látek. Oproti klasickým polyethylenovým sáčkům, které se rozkládají v řádu stovek let za produkce škodlivých látek.

Nutno dodat, že kompostovatelné sáčky na psí exkrementy BioBag mají certifikaci OK Compost Industrial zejména díky tomu, že jejich tloušťka je 20 mikronů. Při kompostování psích exkrementů musí dojít k hygienizaci při vyšších teplotách, které se v domácích kompostérech dosahují těžce,

Nejlepší náhrada papírových sáčků na psí exkrementy

Problém s recyklovaným papírem je v jeho vlastnostech, ekonomice výroby a použitých materiálech - zejména lepidlu. Sběr do papírových sáčků je komplikovanější v případě sběru z trávy, v mokru a pokud Vám mazlíček neumožní exkrement v klidu sebrat (tahá za vodítko apod). Navíc skladování papírových sáčků a jejich distribuce je náročnější - jsou několikanásobně objemnější a těžší.

 

ESHOP

V nabídce máme několik variant kompostovatelných sáčků na psí exkrementy BioBag. Objednat lze zde.

Jindřich Maksant, BioBag CZECH